ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Τρόποι και χειρισμοί για καλύτερη συντήρηση και ασφάλεια των τροφίμων»
Τα τρόφιμα είναι οργανική ύλη ζωϊκής ή φυτικής προέλευσης που υφίσταται μεταβολές. Οι μεταβολές αυτές οδηγούν σε αλλοίωση των τροφίμων και ένας από τους τύπους αλλοίωσης είναι η μικροβιακή. Επομένως οι μικροοργανισμοί (εκτός από τους ωφέλιμους) μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στα τρόφιμα, προκαλώντας τροφογενείς ασθένειες στον άνθρωπο. Η συντήρηση των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο για αποφυγή της αλλοίωσης και εξασφάλιση της υγείας. Οι μέθοδοι συντήρησης μπορεί να είναι φυσικές, χημικές και βιολογικές.
Για τις καθημερινές πρακτικές και χειρισμούς στο σπίτι και την σωστή συντήρηση των τροφίμων και προπάντων την αποφυγή τροφογενών ασθενειών, θα μας μιλήσει
η Δρ. Χρυσούλα Τάσσου
Μικροβιολόγος Τροφίμων- Ερευνήτρια
στο Εθνικό Κέντρο Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ)
Την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7.00μμ
στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Βίκυ Κεφαλληνού
Κοινωφελές Ιδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο
Λεωφ. Μεσογείων 2-4,
11527 Αθήνα.
Τηλ. 210 6861486
Fax 210 6861427
Κιν. 6974 401486
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου