Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την καταστροφή των ελαιοπαραγωγών από Χρυσαδάκο και Αλεξανδρή

Καταστροφή των ελαιοπαραγωγών

Thanasis Petrakos
eleftheriaonline.gr



“Εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης για την καταστροφή των ελαιοπαραγωγών”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σταύρος Χρυσαδάκος και Σαράντος Αλεξανδρής, που πρόσκεινται στη Λαϊκή Ενότητα. 


Εκτιμούν, μεταξύ άλλων, ότι “οι αιτίες είναι πια γνωστές, δεν κρύβονται.
 1) Η εγκληματική αδιαφορία και ανευθυνότητα να εγκριθεί έγκαιρα το πρόγραμμα της δακοκτονίας με δεδομένο μάλιστα ότι οι κλιματολογικές συνθήκες χτυπούσαν καμπανάκι ότι η χρονιά θα είναι ευνοϊκή για δακοπροσβολή. Η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών δακοκτονίας επηρέασε αρνητικά την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, με συνέπεια την καταστροφή του ελαιοκάρπου. 
2) Οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των κονδυλίων για τη δακοπροστασία με συνέπεια: Οι παγίδες να έχουν περιοριστεί στο 50% σε σχέση με το 2010, οι γεωπόνοι δακοκτονίας να έχουν μειωθεί επίσης κατά 50% και η δυνατότητα των γεωπόνων να πηγαίνουν για έλεγχο στο διάστημα των 5-6 μηνών που προσλαμβάνονται για τη δακοκτονία να έχει περιοριστεί στον ένα μήνα”. Παρατηρούν πως “το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση σήμερα είναι: 
Αμεσα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε για όλα τα επόμενα έτη η δακοκτονία να ξεκινάει στις αρχές Ιουνίου για να μην καταστρέφονται οι ελαιοπαραγωγοί. Ο ΕΛΓΑ να καταγράψει τώρα την καταστροφή του ελαιοκάρπου από τον δάκο. Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για τη δραματική μείωση του εισοδήματος που θα υποστούν από τη δακοπροσβολή εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας, αδιαφορίας και μνημονιακής πολιτικής. 
Να πληρωθούν οι παραγωγοί για το σύνολο της βασικής ενίσχυσης μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την οριστική κύρωση των δασικών χαρτών. Να εφαρμοστεί το ακατάσχετο έως τα 15.000 ευρώ, ελάχιστο ετήσιο και αναγκαίο ποσό για την επιβίωσή τους”. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΕ καλούν “τους αγρότες να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα συμφέροντά τους, γιατί και αυτή η κυβέρνηση, όπως οι προηγούμενες, ακολουθεί πιστά την πολιτική της ΚΑΠ, οδηγώντας τους μικρομεσαίους αγρότες στον αφανισμό και το ξεπούλημα του πρωτογενή τομέα της χώρας μας σε μονοπώλια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό μας”. 


________
ELEFTHERIAONLINE.GR

1 σχόλιο: