Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Από τις 24 έως 29 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθούν απ' τον ΟΠΕΚΕΠΕ περίπου 2.500 αγρότες για επιδοτήσεις το 2010

Από ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές των επιδοτήσεων του 2010

Το επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή από τις 24 ώς τις 29 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθούν απ' τον ΟΠΕΚΕΠΕ περίπου 2.500 αγρότες που δεν πήραν επιδοτήσεις το 2010 ενώ τις δικαιούνταν, κυρίως λόγω σφαλμάτων στο σύστημα διασταύρωσης.
Θα χρειαστεί να περιμένουν ορισμένοι μεμονωμένοι παραγωγοί, που δεν πήραν επιδότηση κυρίως λόγω λαθών των ίδιων ή των συνεταιρισμών, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων.
Ως τώρα έχουν πληρωθεί περίπου 710.000 παραγωγοί απ' τους 720.000, που έχουν κάνει αιτήσεις (σ.σ. στους 10.000 συγκαταλέγονται και μη δικαιούχοι).
Στις 24 Ιανουαρίου ξεκινά η πληρωμή επιδοτήσεων σε περίπου 2.500 παραγωγούς, προερχόμενους κυρίως από Θεσσαλία, Σέρρες, Εβρο και λιγότερο από Πελοπόννησο, Ηπειρο κ.α. Τα μεγαλύτερα προβλήματα προέκυψαν σε περιοχές με βοσκοτόπια. Ειδικότερα παρατηρήθηκαν:
**Τεχνικά προβλήματα υπολογιστών κατά τη μεταφορά στοιχείων από συνεταιρισμούς/Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στο υπουργείο (σφάλματα στην ψηφιοποίηση χωραφιών).
**Λάθη σε δηλώσεις αγροτών με ποσοστά συγκαλλιέργειας ή συνιδιοκτησίας με άλλους συγγενείς, που εντοπίστηκαν με δορυφορική εικόνα.
Λάθη όμως έγιναν κι από αγρότες που δεν συμπλήρωσαν σωστά αιτήσεις οι ίδιοι ή οι συνεταιρισμοί.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του Α.Κ. στην Αργολίδα, που παρέδωσε σχεδόν 18 τόνους πορτοκάλι για χυμοποίηση. Δεν πήρε επιδότηση διότι το ΑΦΜ του μπερδεύτηκε με άλλης κυρίας. Το λάθος αναγνώρισε ο συνεταιρισμός, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει απλήρωτος.
Τα σφάλματα σε μεμονωμένους παραγωγούς, μας ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Μόσχος Κορασίδης, απαιτούν διοικητικές πράξεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου.
Οπως παραδέχτηκε, θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και θα χρειαστεί να μεταβούν οι αγρότες στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ή στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Βασικό στοιχείο είναι ο τίτλος κυριότητας του αγροτεμαχίου ή τουλάχιστον η αναγραφή του στο Ε9.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου