Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βαλτεσινίκο φρέσκα Τοπικά προϊόντα




Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που βρίσκει ο επισκέπτης στο Βαλτεσινίκο, φρέσκα και σε συμφέρουσες τιμές, στο mini-market ή σε συνεννόηση με τους ντόπιους παραγωγούς, είναι τα παρακάτω:
Καρύδια
Το χωριό είναι γεμάτο με καρυδιές, που εκτός από τον πολύτιμο ίσκιο τους το καλοκαίρι, μας προσφέρουν και τον θρεπτικό και γευστικό καρπό τους. Στο Βαλτεσινίκο μπορεί κανείς να αγοράσει καρύδια αλλά και σπιτικό γλυκό καρύδι, που είναι και από τα σπανιότερα, αλλά και γευστικότερα γλυκά κουταλιού

Μέλι ελάτης
Καθώς το Βαλτεσινίκο βρίσκεται στην καρδιά του Μαινάλου, παράγεται εκεί άριστης ποιότητας ελατίσιου μελιού ποικιλίας «Βανίλια Μαινάλου», το μόνο μέλι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στην Ελλάδα. Το γευστικότατο και πολύ ιδιαίτερο αυτό μέλι, με τους υπέροχους λευκούς ιριδισμούς, αρχίζει να τρυγείται στις αρχές - μέσα Ιουνίου. Μπορείτε να έρθετε σε συνεννόηση με ντόπιους παραγωγούς έγκαιρα (γιατί η παραγωγή εξαντλείται πάντοτε πριν φτάσει η επόμενη), έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την ποσότητα που θέλετε και μάλιστα σε συμφέρουσα τιμή.

Φέτα και μυζήθρα
Πως είναι δυνατόν να μην είναι πεντανόστιμη η φέτα και η μυζήθρα, όταν παράγονται από πρόβατα και κατσίκια που βόσκουν ανέμελα στις πέριξ ορεινές πλαγιές; 

Γλυκά κουταλιού
Εκτός από το γλυκό καρύδι, στο χωριό μπορείτε να προμηθευτείτε και πολλά άλλα γλυκά κουταλιού που έχουν παρασκευαστεί με πρώτες ύλες από την περιοχή και με σπιτική φροντίδα.

Τραχανάς & ζυμαρικά
Όπως κι αν τον προτιμάτε, ξινό, γλυκό, ολικής αλέσεως και άσπρο, είτε πρόκειται για εσάς είτε για το μωρό σας, ο τραχανάς του χωριού είναι φτιαγμένος από αγνά υλικά, φρεσκότατος, θρεπτικός και γευστικός. Το ίδιο αγνά και γευστικά είναι και τα ντόπια ζυμαρικά, οι χυλοπίτες και τα λαζάνια.

Αρωματικά βότανα
Η ρίγανη, το τσάι του βουνού και το χαμομήλι, μαζεμένα από τις γύρω πλαγιές, θα σας εντυπωσιάσουν με το πλούσιο άρωμά και τη γεύση τους. 

Πατάτες
Εάν στις λαϊκές αγορές οι πατάτες Τριπόλεως είναι δυσεύρετες λόγω της θαυμάσιας γεύσης τους, οι πατάτες του Βαλτεσινίκου, λόγω του υψομέτρου και των ευνοϊκών για την παραγωγή της πατάτας κλιματικών συνθηκών, με το κίτρινο χρώμα τους και τη σκληρή τους υφή, θα σας αφήσουν αξέχαστες γευστικές εντυπώσεις. Μπορείτε να προμηθευτείτε την ποσότητα που θέλετε κατόπιν συνεννόησης με ντόπιους παραγωγούς, εγκαίρως, διότι λόγω της μικρής παραγωγής και της υψηλής ποιότητας, τα αποθέματα εξαντλούνται γρήγορα

Κρασί
Δοκιμάστε το ντόπιο κρασί και φεύγοντας μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε λίγο ή περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Παστό χοιρινό
Όχι για κάθε μέρα, όχι σε μεγάλες ποσότητες, αλλά κάπου κάπου για ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι, το παστό χοιρινό από ντόπιο κρέας είναι μια θαυμάσια επιλογή.


*από το: 
http://www.valtessiniko.gr/paradosi/products.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου