Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΣΤΑ ΛΙΘΟΒΟΥΝΙΑ



Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 09.00 μ.μ., ο Αγροτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιθοβουνίων διοργανώνει τη “Γιορτή του Σκόρδου” στα Λιθοβούνια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα διεξαχθεί διαγωνισμός για το καλύτερο σκόρδο.
Τους παριστάμενους θα διασκεδάσει ζωντανή ορχήστρα με το Γιώργο Μπέκιο και το Γιάννη Κατσίγιαννη στο τραγούδι και στο κλαρίνο το Νεκτάριο Κοκκώνη.
Το χωριό Λιθοβούνια βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Τεγεατικού κάμπου ανάμεσα από τα χωριά Στάδιο και Στενό, σε υψόμετρο 670μ. Απέχει από το Στάδιο 3 χιλιόμετρα και αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Τεγέας. Έχει περίπου 100 μονίμους κατοίκους (140 σύμφωνα με την απογραφή του 1991) που ασχολούνται κύρια με τη γεωργία. Στην περιοχή καλλιεργούνται πατάτες και σκόρδα. Στην πλατεία του χωριού διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου η γιορτή του σκόρδου που, μαζί με την πατάτα, είναι το κατ’ εξοχή προϊόν της περιοχής. Το χωριό συνδέεται οδικά με το κοντινό Στενό (3 χλμ).
Τηλέφωνο συμμετοχής: 2710 57.23.30
*από το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου