Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου




Image
Το βιβλίο «ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ», - βραβευμένο ήδη κατά τη β’ έκδοσή του από την Ακαδημία Αθηνών (1988)- απαντά με αξιοπιστία και πληρότητα σε όλα τα ερωτήματά σας σχετικά με τις ασθένειες και τους εχθρούς της αμπέλου. Η προστασία των αμπελώνων από τα πολλά φυτοπαθολογικά προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών, εξαρτάται από την ικανότητα για ασφαλή αναγνώριση και έγκαιρη θεραπεία ποικίλων φυτονόσων.
Ο Εκδοτικός Οίκος ΣΤΑΜΟΥΛΗ προχώρησε στις αρχές του 2003 στην Ε’ ανανεωμένη έκδοσή αυτού του κλασσικού και καθιερωμένου, στη συνείδηση αμπελοκαλλιεργητών και γεωπόνων, βοηθήματος. Στις σελίδες του θα βρείτε αναλυτική περιγραφή και εικονογράφηση ποικίλων παθογόνων αιτίων που ζημιώνουν τις ελληνικές αμπελοκαλλιέργειες (μύκητες, βακτήρια, ιοί, φυτοπλάσματα, μη-παρασιτικά αίτια, ακάρεα, έντομα, νηματώδεις), τις μεθόδους διάγνωσης και τους τρόπους (σκευάσματα) αποτελεσματικής καταπολέμησής τους.
Επίσης παρατίθενται βασικά επιδημιολογικά και βιολογικά δεδομένα και κλείδες προσδιορισμού των ιολογικών και εντομολογικών ασθενειών της αμπέλου. Για διευκόλυνση αναγνώρισης των συμπτωμάτων, ο συγγραφέας κ. Ρούμπος χρησιμοποιεί πολλές πρωτότυπες φωτογραφίες από τις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδας και σχηματικές παραστάσεις των βιολογικών κύκλων των συνηθέστερων ασθενειών και εχθρών (Περονόσπορος, Ωίδιο, Βοτρύτης, Ευτυπίωση, Φυλλοξήρα κ.ά.).
Το τελευταίο κεφάλαιο για τα φυτοτοξικά συμπτώματα των ζιζανιοκτόνων, περιλαμβάνει ενδιαφέροντα νέα στοιχεία. Ειδικό παράρτημα παρέχει ασφαλείς οδηγίες για τη χορήγηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Τέλος ο αναγνώστης θα βρει παρουσίαση σχηματικού μοντέλου για σταδιακό πρόγραμμα καταπολέμησης. ασθενειών και εχθρών της αμπέλου.
Συγγραφέας: Ι.Χ. Ρούμπος
Χρον. Έκδοσης: 2003
Εκδόσεις Σταμούλη,
Αβέρωφ 2, 104 33 Αθήνα
τηλ. 210-5238305

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου