Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Για 7η χρονιά θα γίνει η γιορτή ντομάτας, στην Κανδήλα. Η γιορτή θα γίνει την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, το βράδυ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑΓια 7η χρονιά θα γίνει η γιορτή ντομάτας, στην Κανδήλα. Η γιορτή θα γίνει την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, το βράδυ.
Στην Κανδήλα οι παραγωγοί καλλιεργούν πάνω από 300 στρέμματα ντομάτας τον χρόνο. Άλλωστε το χωριό φημίζεται σε όλη την Πελοπόννησο για την εξαιρετική ποιότητα ντομάτας που εξάγει. 

Οι παραγωγοί δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, ενώ οι ντομάτες εξάγονται στις περισσότερες περιοχές της Αρκαδίας, δυστυχώς όμως χωρίς ονομασία προελεύσεις αφού η κάθε περιοχή «βαφτίζει» την ντομάτα της Κανδήλας και με διαφορετικό όνομα (Πυργιώτικη, Αργίτικη κτλ).
Ο κόσμος που θα βρεθεί στην γιορτή ντομάτας στην Κανδήλα, θα διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική και θα γευτεί τοπικά εδέσματα με ντομάτα όπως τα καγιανά και τα γεμιστά.
Φέτος, θα τραγουδήσουν ο Γιάννης και η Τζένη Κατσίγιαννη και ο Γιάννης Καψάλης. Στο κλαρίνο ο Μάκης Τσίκος και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου. 

_____________
- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/73543-giorti-domatas-stin-kandila-pote-tha-ginei-fetos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου