Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 28 – 06 – 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:00 μμ ΣΤΟ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ      
Γραμματέα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας,
στις 27-06-2016


Την Τρίτη 28/06 καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο Ε.Κ. Αρκαδίας στις 8:00 μ.μ. σε ανοιχτή σύσκεψη για να συζητήσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μετά την ολική καταστροφή που έχουμε υποστεί οι καλλιέργειες μας εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν τον νομό μας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πολλοί από εμάς έχασαν την παραγωγή μιας ολόκληρης χρονιάς αλλά και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μείνουμε χωρίς εισόδημα…
Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού οργανώνουν  φιέστες σαν αυτή της περασμένης Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Αποστόλου. Ενώ σήμερα στέλνει διάφορους παράγοντες και παραγοντίσκους μαζί με τον διοικητή του ΕΛΓΑ για να μας χτυπήσουν φιλικά την πλάτη.
Δεν έχουμε ανάγκη όμως από παχιά λόγια και ευχολόγια …
Ζητάμε άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να βγάλει εκτιμητές και να καταγραφούν οι ζημιές έτσι ώστε να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις. Όμως οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ δεν θα έρθουν και με το δίκιο τους γιατί απέχουν από την εργασία τους επειδή είναι απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ. Την στιγμή που οι αγρότες με την αίτηση που καταθέτουν για αποζημίωση στον ΕΛΓΑ πληρώνουμε 0,50-1,00 € το στρέμμα και 0,10 € ανά δέντρο. Χρήματα που υποτίθεται ότι είναι για να πληρωθούν οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ. Αυτά τα χρήματα καταλήγουν όμως αλλού… Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει με εξαίρεση της ζημιές από χαλάζι ούτε το ζωικό , ούτε το φυτικό κεφάλαιο. Όλα αυτά θα πάνε στο ΠΣΕΑ που είναι μια σκέτη απάτη δεν θα δώσει αποζημίωση και αν δώσει θα είναι ψίχουλα και μετά από χρόνια. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:
Στον ΕΛΓΑ εκκρεμούν 40.000 αιτήσεις αγροτών για εκτιμήσεις που αφορούν 200.000 αγροτεμάχια και περίπου 1.000.000 στρέμματα και ακόμα 2.000 αιτήσεις για αποζημίωση κτηνοτρόφων. Πρόκειται για αποζημιώσεις περίπου 60.000.000€ με τους δικούς τους υπολογισμούς, ποσό που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο το κόστος των ζημιών. Ταυτόχρονα 30.000.000 € που έχουν εγκριθεί να δοθούν δεν έχουν ακόμη δοθεί στους δικαιούχους. Υπάρχουν αγρότες που λόγο της οικονομικής κατάστασης δεν δήλωσαν ή και να δήλωσαν στον ΕΛΓΑ δεν μπορούν να πληρώσουν και σήμερα εξαιτίας της καταστροφής που υπέστησαν δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Απαιτούμε την καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση όλων στο 100% του κόστους των ζημιών που έχουμε υποστεί. Ο Α.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ καλεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ειδικά αυτούς που έχουν πληγεί να δώσουν το παρόν στην σύσκεψη στο Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ στην Τρίπολη για να ακουστεί η φωνή μας και να διεκδικήσουμε  το δίκιο μας.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 
ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 28 – 06 – 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:00μμ 
ΣΤΟ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
 ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου