Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Γιγάντιο λεμόνι και πορτοκάλι στη Χίο

portokali.jpg

Γιγάντιο πορτοκάλι
Προϊόντα απολύτως φυσικής καλλιέργειας | ΕΦ.ΣΥΝ.
*
Την μεγάλη ιστορία της Χίου στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών που χάρη σε αυτά απέκτησε και το προσωνύμιο «μυροβόλος» ήρθαν να μας υπενθυμίσουν δύο γιγάντιοι καρποί που αποκαλύφθηκαν σε περιβόλια του νησιού.
Πρόκειται για ένα λεμόνι βάρους 1150 γραμμαρίων που έκοψε από το κήπο του σπιτιού του στη Καλλιμασιά ο Μιχάλης Σταμούλης καθώς και για ένα γιγάντιο πορτοκάλι βάρους 1240 γραμμαρίων που εντοπίσθηκε στον Κάμπο της Χίου, στο περιβόλι της Λίλας Ξύδα.
ΛεμόνιΛεμόνι βάρους 1150 γραμμαρίων | ΕΦ.ΣΥΝ.
Προϊόντα και τα δύο απολύτως φυσικής καλλιέργειας μεγαλωμένα μόνο με νερό και φυσικό λίπασμα (κοπριά) αφού δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για τον αγρότη να ξοδεύει χρήματα για άλλου είδους λιπάσματα. 
Άλλωστε οι καλλιέργειες που ακόμα υπάρχουν διατηρούνται μόνο και μόνο από το μεράκι των εσπεριδοκαλλιεργητών που σε πείσμα της οικονομικής ζημιάς που υφίστανται και του χρόνου που στερούνται, εξακολουθούν να διατηρούν τα περιβόλια και την παράδοση του τόπου τους ζωντανή. 
______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου