Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ: Πιστοποίησης της καλλιέργειας των ελαιώνων μας.

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ gortynias.gaia@gmail.com

Παρακαλώ βρείτε συνημμένη πρόσκληση της ΚΟΙΝΣΕΠ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ
Ευχαριστώ
Γ. Αναστόπουλος
--
«ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:Δ00248
ΕΔΡΑ: ΚΑΛΙΑΝΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
e-mail: gortynias.gaia@gmail.com
6944595100 Καλλιάνι, 26-03-2014
 Αγαπητοί  φίλοι,

Πριν από ένα χρόνο,  στις 13 Απριλίου 2013, στα Λαγκάδια, 30 συμπατριώτες,  στην πλειοψηφία μας επαγγελματίες, ιδρύσαμε την «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ-Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση» (ΚΟΙΝΣΕΠ) με βάση  το νόμο 4019/2011. Καταστατικός μας ιδρυτικός στόχος, είναι η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Γορτυνίας, μέσα από την κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, που θα στηρίζει ομαδικές και ατομικές οικονομικές πρωτοβουλίες στην περιοχή μας, όπου δυστυχώς, για πολλές δεκαετίες, τα πράγματα - με ελάχιστες εξαιρέσεις - βρίσκονται πολύ πίσω.
Με το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό μας, θέλουμε να αναδείξουμε την τεράστια υπεραξία που έχει η Γορτυνία, στον πολιτισμό, την ιστορία και την παραγωγή της, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Η πιστοποίηση των καλλιεργειών και των υπηρεσιών, καθώς και η τυποποίηση και η επωνυμία των προϊόντων μας, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Στους λίγους μήνες της λειτουργίας μας, η Διοικούσα Επιτροπή, με απόλυτη σύμπνοια, έχει δρομολογήσει σημαντικές δραστηριότητες.
Προτεραιότητά μας, αυτήν την περίοδο, είναι οι ελαιώνες μας και το ελαιόλαδο. Παράγουμε στην περιοχή πάνω από 1.000 τόνους λάδι ετησίως. Θα το ταξιδέψουμε παντού. Θα το τοποθετήσουμε στην Ελληνική, στην παγκόσμια αγορά και στην Ομογένεια. Από τον επόμενο μήνα ξεκινάμε τη διαδικασία πιστοποίησης της καλλιέργειας των ελαιώνων μας. Στόχος, από τη φετινή παραγωγή, να πάρουμε το πιστοποιητικό  agro2.1 – 2.2, που θα αποδεικνύει την υπεροχή και την αξιοπιστία του ελαιολάδου μας. Η πιστοποίηση είναι το πρώτο βήμα, αλλά  και η προϋπόθεση για να κάνουμε το δεύτερο βήμα, αυτό της τυποποίησης, έτσι ώστε το πιστοποιημένο λάδι μας, να μπει στο μπουκάλι και στον τενεκέ με την ετικέτα «Γορτυνίας Γη». Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία,  είναι ανοικτή σε κάθε Γορτύνιο, με προοδευτική αντίληψη,  που πιστεύει στη συλλογικότητα, στην ομαδική δράση και τη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα. Στην πρωτοβουλία μας, έχει θέση κάθε συμπατριώτης, που πιστεύει στον εαυτό του και στην ομάδα και δεν εξαρτά την πρόοδο από τους άλλους και το κράτος.
Η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΣΕΠ σας καλεί το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., στη Δόξα (Καφενείο Ηλία Κατσιαδράμη) όπου σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες γεωπόνους, θα γίνει σχετική ενημέρωση και θα συναποφασίσουμε τη …φυγή προς τα εμπρός! Με όχημα τη ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ.

 Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με  τους Προέδρους  των Κοινοτήτων των ελαιοπαραγωγών χωριών.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος                                                      Γιώργος Αναστόπουλος

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων
Αγίου Ιωάννη, Αετοράχης, Βυζικίου, Δόξας, Καλλιανίου, Καστρακίου, Νεοχωρίου,

Σπάθαρι, Σταυροδρομίου, Ραχών, Τουθόας, Τριποταμιάς, Τροπαίων, Χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου