Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Τρούφα – Αυτοφυή και ΚαλλιεργούμεναΗμερίδα με θέμα: "Τρούφα – Αυτοφυή και Καλλιεργούμενα" θα πραγματοποιηθεί την 21 Ιανουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο Acropolis Select, στην περιοχή Μακρυγιάννη, κοντά στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και σε απόσταση 3 λεπτών από την στάση Συγγρού του Μετρό.
Ernst & Young: Δεν είναι έτοιμες οι εταιρίες να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες
Διοργανωτής της ημερίδας είναι το σωματείο "Στάση Ζωής". Η "Στάση Ζωής" στα πλαίσια της Δημιουργίας, Εφαρμογής και Υλοποίησης Ανθρωπιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων θέτει σε εφαρμογή την πραγματοποίηση μιας σειράς Διημερίδων και Σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της Νέας Γενιάς.

Σκοπός είναι η στήριξη και η ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εσωτερικής μετανάστευσης και της γήρανσης του πληθυσμού που πλήττουν τις περιοχές της πατρίδος μας.
Οι ημερίδες υπόσχονται να δώσουν στους εκπαιδευόμενους όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιουσιακά στοιχεία (κτήματα) τα οποία βρίσκονται σε αδράνεια για την συμπλήρωση του εισοδήματός τους. Κάποιες καλλιέργειες θα χρειασθεί ν’ αντικατασταθούν με άλλες, ενώ οι τιμές ορισμένων προϊόντων θα μειωθούν αισθητά.
Βασικοί ομιλητές θα είναι οι:
  • Κος Ελευθέριος Λαχουβάρης Γεωπόνος Γ.Π.Α. - Μυκητολόγος (Ειδικός στην καλλιέργεια Μανιταριών. Πρότυπη μονάδα παραγωγής μανιταριών – υποστρώματος μανιταριών. Οργάνωση συλλογής – ταυτοποίησης άγριων μανιταριών. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, Οργάνωση νέων μονάδων).
  • Κος Αθανάσιος Μαστρογιάννης Ειδικός στην καλλιέργεια Μανιταριών (Πρότυπη μονάδα παραγωγής μανιταριών – υποστρώματος μανιταριών. Οργάνωση συλλογής – ταυτοποίησης άγριων μανιταριών. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, Οργάνωση νέων μονάδων).


Πρόγραμμα Ημερίδας
09.15-10.00 Προσέλευση – Εγγραφές.
10.00-10.15 Καλωσόρισμα, Σκοπός της ημερίδας και της «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ».
10.15-10.30 Χαιρετισμοί.
10.30-11.15 Ελευθέριος Λαχουβάρης, «Τι είναι οι μύκητες και ειδικότερα τα μανιτάρια. Ο κόσμος των μανιταριών και η συμβολή τους στην οικολογία των δασών. Ιστορική αναδρομή».
11.15–12.15 Αθανάσιος Μαστρογιάννης, «Ιστορική αναδρομή μανιταροκαλλιέργειας - Στοιχεία καλλιέργειας ξυλοσηπτικών μυκήτων και τρούφας (Πλευρότους – Λεντινούλα) - Η καλλιέργεια της τρούφας».
13.00–13.30 Διάλειμμα Καφέ.
13.30-14.00 Ελευθέριος Λαχουβάρης, «Καλλιέργεια μανιταριών σε κορμούς».
14.00-14.30 Αθανάσιος Μαστρογιάννης, «Καλλιέργεια μανιταριών σε ελεγχόμενες συνθήκες».
14.30–15.00 Ελευθέριος Λαχουβάρης, «Φαρμακευτικά μανιτάρια και χρήσεις».
15.00-15.30 Ελευθέριος Λαχουβάρης, «Μέθοδοι συντήρησης, συνταγές και προϊόντα Μανιταριών».
15.30-16.00 Αθανάσιος Μαστρογιάννης, «Εμβολιασμός κορμών με καβίλιες».
16.00-16.40 Ελευθέριος Λαχουβάρης, «Εκτενής παρουσίαση για την καλλιέργεια των φαρμακευτικών μανιταριών πάνω σε κορμούς δένδρων».
16.40-17.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη με e-mail efizissi@stasi-zois.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9889877, 210-9819384 ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου