Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

Aγοράζουμε ελληνικά προϊόντα για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς!

Καλωσορίσατε

στις σελίδες με εδήσεις και άρθρα για τα δώρα που μας δίνει η ευλογημένη αρκαδική γη εδώ και αιώνες


Επισκεφθείτε την νέα μας Ιστοσελίδα

Επισκεφθείτε την  νέα μας Ιστοσελίδα
......................................................Επισκεφθείτε την Σελίδα της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα".........................

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου από 18 έως 24 Νοεμβρίου



Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου διοργανώνει από 18 έως 24 Νοεμβρίου 2012 διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου με τίτλο: CALIBRATING PANELISTS’ MINDS AND PALATES


Η ικανότητα διάκρισης των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου διαφορετικών ποικιλιών αποτελεί αναγκαία δεξιότητα για τα μέλη μιαςομάδας γευσιγνωστών. Ταυτόχρονα είναι και απαραίτητο εργαλείο για στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον ποιοτικό έλεγχο και την προώθηση του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά. Εξίσου όμως σημαντική είναι και για τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της ποιότητας του ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας σε συνεργασία με το InternationalOliveCouncil (IOC) οργανώνει διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας του αλλά και για στελέχη επιχειρήσεων και επιστήμονες που ανήκουν στις παραπάνω δυνητικές ομάδες.

Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:
εκπαίδευση στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ποικιλιών των Μεσογειακών χωρών αλλά και της Αμερικανικής ηπείρου, εξοικείωση με τις γευσιγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ, και ανάλυση των πρακτικών παραγωγής και διαχείρισης του ελαιολάδου στις χώρες αυτές

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι:
ANGELES CALVO FANDOS- Virgin Olive Oil Taste Panel of Catalunya, Spain
ANTONIO GIUSEPPE LAURO- Agricultural Department of the Region of
Calabria, Italy
PAUL VOSSEN- UC Davis Olive Center, USA


Επίσημη γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά με διερμηνεία από Ισπανικά, Ιταλικά και Αγγλικά
Εκτός του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν: στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η γευσιγνωσία του ελαιολάδου στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης της Νότιας Ευρώπης» όπου οι προσκεκλημένοι γευσιγνώστες εκπαιδευτές και εκπρόσωπος του IOC θα τοποθετηθούν σε προεπιλεγμένες ερωτήσεις και σε ερωτήσεις του κοινού, και·στην εκπαιδευτική εκδρομή με αντικείμενο «Η παραγωγή ελαιολάδου στη
Μάνη».


Διάρκεια Εκπαίδευσης: Κυριακή 18 - Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012
Στρογγυλό Τραπέζι: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012
Εκπαιδευτική Εκδρομή: Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
Κόστος συμμετοχής: 450 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25

Δρ Βασίλειος Δημόπουλος
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου
Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας

Για αιτήσεις συμμετοχής και διευκρινήσεις, επικοινωνείτε με την κ. Άννα Μηλιώνη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Anna Milionis
Olive Oil Taste Laboratory
Technological Educational Institute of Kalamata
Kalamata 24100 Greece
t: +30 27210 45171, 45172, 69393
m: +30 6944 675764
f: +30 27210 69139
e: oliveoil@teikal.gr; a_milionis@hotmail.com
www.teikal.gr

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ:


Σύνδεσμοι:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ AGROTIKABOOK.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου